divendres, 27 de març del 2020

Pasta de sal


La pasta de sal és senzilla i econòmica de fer.
La recepta és:
·      2 mesures (tassa) de farina
·      1 mesura d'aigua
·      1 mesura de sal
·      opcional 4 cullerades d'oli (fa que la massa sigui més flexible i gustosa)
·      opcional colorant alimentari
Es barregen tots els ingredients amb les mans fins que tingui una bona consistència. (es recomana tenir la pasta de sal 1 hora dins una bossa de plàstic perquè acabi d'agafar consistència, també per intentar conservar-la uns dies en una carmanyola ben tancada).

Podeu fer parts i afegir el colorant alimentari per donar color, també pots utilitzar espècies com canyella, nou moscada, essència de vainilla, ..., amb això farem participar altres sentits.
Si la massa s'enganxa molt a les mans es pot anar afegint farina de mica en mica.
Podeu oferir diferents estris per anar jugant amb la pasta (motllos de galetes, del joc de plastilina, estris de cuina,bastonets, trossets de canyes de refresc, ...).

Permet modelar, fer empremtes, enganxar objectes, canalitzar emocions (amassar ens pot relaxar, o podem picar la massa, prémer amb força,... per desfogar-nos), podem exercitar la concentració, la imaginació i la motricitat fina.
Si voleu conservar l'obra d'art ho podeu deixar assecar a l'aire o coure al forn (unes 2 hores a 100-120ºC i després pintar-les o donar una capa de vernís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Conte: Frederick

FREDERICK conte de Leo Lionni. Ens parla d'un ratolí que prepara provisions per passar el temps de confinament de l'hivern. Allò què...